ВО "Свобода"

7 червня 2012
Влада розпочала широкомасштабну кампанію залякування та тиску на члена ВО "Свобода"

Влада розпочала широкомасштабну кампанію залякування та тиску на члена Всеукраїнського об'єднання "Свобода", депутата Дніпродзержинської (Кам'янської) міської ради і правозахисника Віталія Купрія.

В. Купрій відомий в країні своїми діями у боротьбі з корупцією та захистом прав громадян, особливо малозахищених верств населення. Зокрема, ним викрито злочинну схему торгівлі дітьми та їхніми органами в 9-й міській лікарні м. Кам'янське (Дніпродзержинськ), численні злочини з розкрадання бюджетних коштів та майна громади. За заявою Віталія Купрія минулого року засуджено до року позбавлення волі з відстрочкою покарання депутата міської ради від Партії регіонів Галину Куропятникову.

Після двох невдалих замахів на вбивство за останній рік, які до теперішнього часу не розкрито, за вказівкою влади до боротьби з опозиційним депутатом долучилися "правоохоронні" органи та судді. Так, здійснюючи тиск на родину Купріїв, Дніпродзержинська міжрайонна природоохоронна прокуратура намагається за сфальсифікованим рішенням суду, з порушенням процесуальних строків і перевищенням повноважень відібрати садовий будинок у батька Віталія. Не маючи на те законних підстав, прокурор Дніпровського району Дніпродзержинська намагається стягнути з депутата Купрія неіснуючі борги за житлово-комунальні послуги у розмірі 153 тис. грн. Із залученням суддів господарського суду Дніпропетровської області влада у протиправний спосіб робить спроби знести бігборди, на яких опозиція розміщує інформацію про акції протесту проти дій чинного режиму. Ще кілька днів тому було чинним рішення суду, за яким усе рухоме і нерухоме майно правозахисника перебувало під арештом за те, що він повідомив прокурора про посадовий злочин, здійснений заступником голови міської організації Партії регіонів.

На останніх місцевих виборах як кандидат на посаду Дніпродзержинського міського голови Віталій Купрій здобув підтримку майже 20% виборців міста. Тому партія влади розглядає його діяльність як реальну небезпеку своєму пануванню і корупційним оборудкам у Кам'янському.

ВО "Свобода" вимагає від влади зупинити тиск на тих, хто бореться з корупцією і захищає права людей, знайти винних у замахах на вбивство депутата-свободівця Віталія Купрія, а також притягнути до відповідальності правоохоронців і суддів, які зловживають владою і вдаються до політичних репресій.

Голова Дніпропетровської обласної організації ВО "Свобода" Анатолій Галілей